Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ «ΠΟΤΑΜΟΣ»…


Αν είναι δυνατόν!!!! Ακούω πως από τα βασικά σημεία του σχεδίου για τον Ασωπό, είναι πως ο ποταμός ορίζεται ως «υδάτινο σώμα για το οποίο θα πρέπει να τηρείται η οδηγία για τα νερά» και βεβαίως δεν συμμερίζομαι την ικανοποίηση κανενός από τις σχετικές με το ζήτημα σημερινές δηλώσεις της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στα Οινόφυτα.

Γιατί 41 χρόνια ασυδοσίας και υποκρισίας φαίνεται πως δεν φτάνουν να αποδείξουν πως τίποτα δεν είναι παραπάνω από το κέρδος των βιομηχάνων φυσικά, αλλά και των πολιτικών που έκαναν τα στραβά μάτια τόσα χρόνια γιατί δεν τους βόλευε να βγάλουν μπροστά το θέμα. Έτσι φτάσαμε πάλι σε απολογητικές δηλώσεις που πίσω από την επιφάνεια των λέξεων που εκφράζονται, κρύβεται η παράνοια της ανάπτυξης που καταστρέφει την Ελλάδα εδώ και μισό αιώνα και θα συνεχίζει μέχρι το οριστικό τέλος της.

ΣΗΜ: Η φωτογραφία συμβολική: Ένας βάτραχος που είδα το καλοκαίρι που πέρασε στα αυλάκια της λίμνης Ξυνιάδας και τον βάζω στο θέμα γιατί πιστεύω πως είναι αμφίβολο αν ποτέ στο μέλλον ένας άλλος τέτοιος μπορέσει να ζήσει στον καταστραμμένο από την απληστία όλων μας Ασωπό και σε κάθε άλλο Ασωπό...

1 σχόλιο: